perjantai 15. lokakuuta 2010

"Isohko nainen"

Monesti lapset möläyttävät ikäviä; "läski", "ruma" tms. Olen yrittänyt opettaa pojalle, että tiettyjä sanoja ei vaan käytetä. Mielipiteitä saa olla ja niitä saa tuoda julki, mutta voi keksiä jonkun kohteliaan tavan...
"Hei isohko nainen" sanoi sitten 6-vuotias ja taputteli hellästi äidin vatsaa... :-D

("Taitaa olla pullat uunissa" tokaisi myös eräänä iltana saunan lauteilla... Kyllä ne osaa yllättää)


Olen myöskin parhaani mukaan yrittänyt opettaa peruskohteliaisuuksia ja varsinkin vanhempaa väkeä eli aikuisia kohtaan... Poikahan oppii, mutta äitiä pännii, kun ei se vanhempi väki itse aina osaa, puhuvat kuitenkin kovasti "nykyajan nuorisosta" paheksuen sitä ja tätä. 
Olinpa kerran kauppareissulla iloinen, kun poika, silloin n.4-vuotias, avasi kohteliaasti oven vanhemmalle rouvashenkilölle. Rouva ei kuitenkaan noteerannut pienen miehen tekoa eleelläkään. Poika siihen kuuluvalla äänellä:
"Äiti, miksi daami ei sanonut Kiitos?" 
Tämän myös "Daami" kuuli ja ilme oli nolo. Toivottavasti oppi!!
(Olen siis myös yrittänyt välttää "tädittelyä/sedittelyä" tuntemattomista lapsen kanssa, "daami" ja "herra" ovat olleet oikein hyviä korvaavia sanoja, kaikenikäisille ;-))
Sellaista putkahti mieleen näin perjantai-illan kunniaksi.
Juu ja suunnattomat tervetuliaistoivotukset kävijöille ja lukijoille! Nähdään!

6 kommenttia:

 1. Onpa hyvä sana tuo daami! Meillä ollaan pitäydytty ihan miehissä ja naisissa, kun minustakin tädit ja sedät on vain sukulaisia. Ja nyt on lapset jo sen verran isoja että kaikkein otollisin oppimisaika alkaa olla ohi, lähinnä saa toivoa että itsekseen osaavat.

  VastaaPoista
 2. Todellakin! :-D Ei montaa nyrpeää naamaa (daamien) olla jälkeemme jätetty!

  VastaaPoista
 3. Mahtava vauvamaha!
  Nauratti tuo "Pullat uunissa"-kommentti :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos ja nauratti kyllä itseäkin aika lailla... Oli kuulemma jostain leffasta sen kuullut (Ice Age 3?) ja muisti sitten juuri oikealla hetkellä heittää... ;-)

  VastaaPoista
 5. Voi mikä massu :) Ja ihastuttava blogi, vastiksella olen siis ja kiva kun kävit blogissani ja arvontaan mukaan lähdit :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Nonnukka kauniista sanoistasi ja mukva kun kävit vastiksella! :-)

  VastaaPoista

Jätä ihmeessä viesti, jos mieleesi tuli jotain!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...