maanantai 18. helmikuuta 2013

Nerokas neule

Siis kertokaapa miksi en ole aikaisemmin kokeillut patenttineuleen neulomista?


En ole mikään kova neuloja, (enemmänkin virkkausnaisia) mutta toki villasukka ja -lapanen irtoaa tarvittaessa. Nurjat ja  oikeat silmukat erotan ja kantapääkin tuntuu olevan takaraivossa. Olen joskus neulonut muutaman pipollisen palmikkoneuletta, lukemattomia joustinneuleena ja jopa yhden vauvannutun ihan ohjeesta (joka onkin ainut ohjeesta tekemäni neuletyö.) Yhtään villapaitaa tai muuta isoa työtä, saati kuvioneuleita (niitä palmikoita lukuunottamatta) en ole ikinä ollut kiinnostunut tekemään (näillä hermoilla, hei haloo??).Tuossa yksi ilta eksyin vahingossa googlettelemaan neulejuttuja ja silmiini osui ihan nimikin tuolle villasukkien kantapäässä käyttämälleni puolipatentille. Lisää surffailua ja silmissä vilisee patenttineuleen kehuja joka suunnalta.


Pajalla oli onneksi kerällinen Puro Batikia ja päätin kokeilla minäkin. Voi morjens!


Siis nyt käsi ylös kuka tykkää nurjista silmukoista?
No niimpä!


Patenttineulos on vähän niinkuin 1o1n, mutta NURJAT SAA JÄTTÄÄ NEULOMATTA!????

Lopputulos on siistiä, kuosissaan pysyvää, kaunista, venyvää neulosta, jossa virheet ei näy ja joka syntyy kuin itsestään!


Voi kun oikeassakin elämässä voisi jättää tekemättä kaikki mälsät jutut? ;-)


Mitäs itse tykkäät Patentista? (ollaan jo nähtävästi sinutteluvaiheessa sen kanssa...)

(Ai niin ja jos et vielä tiedä mitä tykkäät, niin ymmärrettävät ohjeet löytyi ainakin täältä.)

Ja kappas vain, nyt kun menin etsimään tuota linkkiä, niin kurkkasin vielä sen puolipatentin ja valepatentin ja totesin että se kantapäissä käyttämäni neulos ei sitten ole kumpaakaan. Mutta en kyllä uskalla googletella aiheesta enempää, en ainakaan ennenkuin tuo kaulahuivi on valmis. ;-)
Ja ennenkuin se on valmis niin tarvitaan varmasti muutama lankakerä lisää...

6 kommenttia:

 1. Koulussa jouduin aikanaan neulomaan patenttineule-villapuseron ja sen jälkeen ei patenttineule ole enää kiinnostanut :) Puolipatenttia tulee kyllä neulottua.

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Niin on ja ihanan pehmää tuo Puro Batik akryylilangaksi.... :-)

   Poista
 3. Heissan!

  Ensinnäkin, aivan mieletön lanka! Joku oli käynyt visiitillä blogissani tämän blogin kautta ja päätin tulla kurkkaamaan tätä itselleni uutta blogituttavuutta; tykkään! Sitten vielä satuin huomaamaan, että tuossa sivupalkissa komeilee kuva omasta karvaisesta fimo-pallerostani! Nyt olen otettu, ihan oikeasti. Tähän päivään saakka olen elänyt vakaasti siinä uskossa, että blogissani vierailevat ihmiset etsivät jotakin tärkeää, eivätkä sitä sieltä ainakaan löydä. :) Nyt jään koluamaan vielä tätä blogia ja tulen varmasti vielä uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-D Ahhahaa! Siis sun blogissahan yksi noista patenttikehuista olikin ja sinne eksyttyäni tämän kyseisen guuglailun jälkeen lisäsin tuohon sivupalkkiin! ;-)
   Ja tervetuloa, toivottavasti viihdyit vierailulla!

   Poista

Jätä ihmeessä viesti, jos mieleesi tuli jotain!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...