tiistai 30. marraskuuta 2010

Piparkakkutalo

Meillä on ollut viime viikkoina vähän erilaiset touhut ja aikataulut täällä perämetsässä, joten käsityöt ja väkertelyt sekä niistä tänne päivittely on ollut vähän vähemmällä... :-)

 Eetu ja "Unto" (2vk ja 3pv)

Olemme kuitenkin pipareita ehtineet leipoa sekä myös Piparkakkukerrostalon!
 Mietteliäs leipuri

"Ajattele jos Joulupukki olis tällä säällä uimassa...?"
Täh?

Talo valmiina.
Siellä on myös valot sisällä, pitää kuvata vielä pimeällä uudestaan. Talo on muuten äidin tekemä, mutta eskarilainen on saanut asetella karkit oman maun mukaan ja hienohan se on!

Leipomisen lisäksi olemme vähän yrittännet virittäytyä tulevan juhlan tunnelmaan katsomalla Joulutarinan. On se vaan niin kaunis ja koskettava. Itse olen sen kertaalleen nähnyt, kummipojan kanssa elokuvissa ja vähän mietitytti että uskaltaako sitä herkälle 6-vuotiaalle näyttääkään? Poika tykkäsi ja äiti itkeä vollotti jo 3 sekuntia alkutekstien loppumisen jälkeen... 
Kesken elokuvan Eetu tuumasi että "Toi on semmosta vanhasta aikaa kun ei ollut vielä keksitty teknologiaa..." (On kuulemma kuullut jossain Olipa kerran -ohjelmasta lausahduksen, ei sentään ihan einsteini...) ;-)

Tein myös muutaman jouluisen kukka-asetelman, tässä Nelli "Suhinalempi" nuuskuttelee hyasinttejä. Asetelmiin palataan tuonnempana uudestaan....

Kaipa se joulu sieltä tulee, vaikka ei liikaa ehdi hössöttämään. Eetun ja kummilasten joulukalenteritkin on tänään vihdoin saatu täytettyä joten pahimmat pakolliset joulutressit takanapäin... :-)
Toki olisihan se ihanaa laittaa ja tehdä (päässä on miljoona ideaa), mutta nyt nautitaankin pienistä iloista! Kuten tänään kuullusta ensimmäisestä, yhden tavun mittaisesta "jokelluksesta"...

Rauhallista Joulun odotusta kaikille!

4 kommenttia:

 1. Aikataulut taitaa suunnitella nyt "unto"...Aivan ihana!!!
  Onnea paljon minunkin puolesta.
  Hieno piparitalo.
  Itse ajattelin tehda muutaman minipiparitalon,kunhan saan tehtya lisaa taikinaa.
  Eilen leivoimme ensimmaiset piparit...

  VastaaPoista
 2. Kiitosta vain, todellakin yritän mennä poikien aikataulujen mukaan... Työtä kyllä teettää omassa aivokopassa kun yrittää olla tekemättä "mitään", mutta ei voi valittaa... :-)
  (ja meillä tehdään piparitaikinakin kaupan pakastealtaasta noukkimalla ;-))

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana "Unto" <3

  Kiitos muuten arpajaisvoitosta. Se tuli jo aikoja sitten, mutta unohdin tulla kiittämään.

  VastaaPoista
 4. Ihana kuva pojista:-) ja upea talo ja komea pikkuleipuri!

  VastaaPoista

Jätä ihmeessä viesti, jos mieleesi tuli jotain!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...