sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Sirkuskakku

Nuorempi Kummipoika täytti kaksi vuotta ja melkein jo perinteenä vien siskon lapsien synttäreille mennessäni täytekakun. Tämän Sirkus -kakun idea on ollut päässä jo kuukausitolkulla ja nyt vihdoin se on tehty! Ja mikä parasta, SE ONNISTUI! Siitä tuli juuri sellainen kuin kuvittelinkin!


Täytteeksi Lemon Curd -tahnaa, valkosuklaamoussea sekä appelsiinisuklaata rouhittuna.
(Suklaatäytettä olen käyttänyt jo monesti vähän eri variaatioina ja todella kiva kakuissa kun se jähmettyy ilman liivatetta. Siis se sula suklaa siellä jähmettää koko täytteen.)
Lemon Curdia humpsautin puoli purkkia kumpaankin väliin ja se oli vähän liikaa, ohut sipaistu kerros olisi ainakin omaan makuuni riittänyt.

Sirkusareenan kohoreunuksen tein leikkaamalla ensimmäisestä (siitä lässähtäneestä ja kompostiin menevästä) kakkupohjasta vain reunan varsinaisten kerrosten päälle. 
Areenan voi varmasti tehdä myös kovertamalla keskiosan kuopalle. Koristeet tehty valkoisella sokerimassalla, punaisella marsipaanilla, Digestive -keksimuruilla ja koristetähdillä Koristeet on helpoin kaivaa sieltä synttärisankarin lahjapaketista... ;-)


Olin ajatellut kuorruttavani koko kakun ensin valkoisella ja lisääväni siihen päälle punaisia suikaleita, mutta kesken leipomispuuhien muistin että siihen olisi tarvittu toinenkin paketti sokerimassaa (kaapista löytyvän lisäksi). Tämä olisi ehkä ollut vähän helpompi tapa mutta nyt tein vaikeammin (ja kauniimmin).

Kaulin siis molemmat levyt sopivan kokoisiksi suorakaiteiksi ja leikkasin viivotinta apuna käyttäen suikaleet. Huom! Osat kannattaa leikata mahdollisimman siististi ja suoraan, paitsi että niitä pitää sitten vähän kaventaa yläreunasta, jotta asettuvat myös kakun päälle vierekkäin!!
Nauhojen leveyden ja kakun mittaaminen olisi suotavaa, itse tein "heittämällä" ja siksi viimeinen raita onkin paljon leveämpi. Sen koristeeksi tulostin viirissä käytettyjen kirjainten fontilla numeron paperille, jota muottina käyttäen leikkasin sen sokerimassasta ja liimasin tomusokerivesiseoksella kiinni.

Järjettömän hyviä vinkkejä aloittelijoille näihin massalla päällystettyihin kakkuihin ja kaikkeen muuhunkin olen löytänyt täältä.


Hei ja jos olette kiinnostuneita noista viirikaavoista (tein kaikki aakkoset ja numerot), keksitään keino saada ne jaettua teillekin, ehkä Facebookissa?

13 kommenttia:

 1. Kiva idea! Meiltäkin löytyy Sirkus Duploja, täytyy pitää mielessä.

  VastaaPoista
 2. Raaskiiko tuollaista leikatakaan. Ihana"

  VastaaPoista
 3. Wau, ihan mielettömän hieno! Itsekin suunnittelin mein pojalle upeaa sirkuskakkua synttäreille, mutta toteutuspuoli hieman ontui ;) siitä tuli lopulta sitten kermakakku jonka päälle länttäsin omat sirkusnorsu ja merileijona- väkerrykset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta hienot nekin oli! Ja rakkaudella tehty! Mähän vaan heitin muovikrääsää tohon todisteeksi! ;-)

   Poista
 4. Voi kun IHANA kakku! Meillä sunnuntaina 4-vuotisjuhlat ja luulenpa, että pöydässä ei tulla näkemään mitään vastaavaa.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MikseiMikseiMiksei? Peruskakku ja roinat päälle! ;-)

   Poista
 5. Voi vaude Laura mikä upea, siis suorastaan mieletön kakku :) Kelpais meidänkin tehotiimin bileisiin joskus, tietty tuplana sitten. En tiennyt että olet kirjoitellut blogia, nyt kun löysin niin käyn pikkuhiljaa läpi vanhempia postauksia sitä mukaa kun kerkiän. Lämpöisin terkuin: Iita (se entinen hoitotäti) :)

  VastaaPoista

Jätä ihmeessä viesti, jos mieleesi tuli jotain!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...