torstai 21. maaliskuuta 2013

Palmikoita ja piparireunoja

Jämälankasukkien jälkeen halusin lisää uusia villasukkia ja nyt jotain naisellisempaa ja yksiväristä!


Ihan oikeasti innostuin ihanasta trikookuteesta ja aloin neuloa vanhan, varastosta löytyneen rahin päälle huppua, mutta trikoo loppui kesken. (Myyjä lupaili että sitä tulisi lisää, sitä odotellessa!!)

Odotellessa inspiroiduin ohuen langan virkkaamisesta, pitsin ja peltipurkin yhdistelmästä...

Patenttineule jäi  koukuttamaan joten laitoin puikoille myös tämän:
Ohut lanka,5mm puikot ja tasona patenttia.
Vielä kun tietäisin mitä tästä tulee? Pari suunnitelmaa mielessä mutta taidan soveltaa matkan varrella, langan ja hermon riittävyyden mukaan? 

Hauskaa on se että, ensimmäistä kertaa olen aloittanut monta neule-/virkkaustyötä ja niitä sitten vuoronperään fiiliksen mukaan teen. Olenko tullut vanhaksi ja kärsivälliseksi ja nyt nautin myös tekemisestä, enkä pelkästään äkkiä valmiiksi saamisesta? 

Mutta takaisin niihin sukkiin:
Lanka: Marketin tarjouksesta napattu Novitan Impivaara Sukkalanka, väri 063 meleerattu tummanruskea
Puikot: 3mm (vähän liian pienet puikot tälle langalle joten lopputulos aika tiivistä)
Aloitus: 60s (15s/ puikko)


En osaa edelleenkään neuleohjeista neuloa ja tässäkin sovelsin omasta päästä (ja googlen kuvahaun avulla) kuvion. Varressa neljä leveää 12 silmukan palmikkoa, jotka koostuvat itseasiassa kahdesta vierekkäin olevasta 6 silmukan peruspalmikkokierrosta, joista toinen kiertää toiseen suuntaan ja toinen toiseen suuntaan. 12 oikean silmukan välissä aina 3nurjaa. Neljä tavallista kierrosta välissä ja vuorotellen palmikkokiertoja joten kullekin yht. 9 tavallista kierrosta väliin.
Tuosta selityksestä jos joku muu (jos itsekään) saa selvää niin ihme! ;-)


Kantapää ihan sellainen perus ja sen jälkeen jatkoin pienemmällä silmukkamäärällä ja eri puikkojaolla jotta sain kuvion keskelle jalkaterää symmetrisesti. Pohja sileää neuletta ja puikoilla 9/15/15/9s yht.48.
Kärkikavennukset tein tyylilleni uskollisesti täysin soveltaen ja summamutikassa, pohjassa neljästä kohtaa ja jalkaterän päällä kuviota kaventaen.


Sukkien valmistuttua ne näyttivät vielä kaipaavan jotain joten virkkasin yläreunaan kiinteiden silmukoiden kierroksen, joihin tein pitkillä pylväillä piparkakkureunan. Tein ne (yllätysyllätys) silmukoita laskematta ("mä mitään silmukoita nyt jaksa alkaa keskellä yötä laskemaan"). Piparkakkureunapylpyröitä oli ilmestynyt kierroksen jälkeen kahdeksan ja ne olivat asettuneet juuri palmikkokiertojen kohdalle, mikä ihana säkä! ;-) Muistan vielä ajatelleeni että täytyy sitten tuohon toiseenkin sukkaan laskea sama silmukkamäärä ja asemoida "pylpyrät" samoin. Keskittymiskykyni tuntuu kuitenkin nykyään olevan aika lyhyt ja ehdinkin kahdessa minuutissa unohtaa upeat suunnitelmani, taisi maanantai-illan Bondilla olla jännittävät loppuhuipennustohinat Rautahampaan kanssa. Mutta kas, salama iski kaksi kertaa ja toinenkin oli vahingossa oikein!

Nyt voi taas nostaa jalat kissan viereen sohvan selkänojalle ja nauttia tästä kotiäidin ihanan rauhallisesta ja hiljaisesta laiskotteluelämästä....
Sarkasmi, 
tuo (itseironian jälkeen) paras huumorin alalaji.Mpokka!
(sanoo Keskimmäinen vilkuttaessaan ja tarkoittaa tietääkseni "moikka"!)

4 kommenttia:

 1. Onpas ihanan muhkean pehmeän näköiset sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Koo! Mutta ei kyllä ole kauhean pehmeät, oli liian pienet puikot, huomasin jälkikäteen, ja aika tiukka neulos, mutta kyllä niillä käveleee.... ;-)

   Poista
 2. Ihanat sukat!
  Tuo lanka, mistä et tiedä mitä tekeleestä tulee on kanssa kaunis:)
  Itse en kyllä sukkia osaa tehdä ilman kunnollista ohjetta. Sukat ovat aina tulleet vanhalta äidiltäni niin minulle kuin miehellenikin.

  VastaaPoista
 3. On kyllä, kumma tuo sininen väri kun se hiipii ja kohta vallannut kaiken! ;-)

  VastaaPoista

Jätä ihmeessä viesti, jos mieleesi tuli jotain!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...